Цифровізація Кіровоградської області
3

 

РОЗДІЛ 1.ЗАГАЛЬНИЙ

1.1  Характеристика методів передач

Розвиток телекомунікаційних мереж визначається трьома факторами: зростанням трафіку, потребою суспільства в нових послугах і досягненнями в області технологій. Зрозуміло, ці фактори не є незалежними, проте кожен з них визначає ідеологію розвитку електрозв'язку.

У наш час побудова волоконно-оптичних мереж дає змогу більш зручно та дешевше надавати користувачам сучасні послуги, такі як доступ до мережі Internet, IP-телефонія, відео-телефонія та інші.

Основою телекомунікаційної мережі, що забезпечує надійне передавання різних видів інформації, є оптичні транспортні системи – складні та дорогі мережні комплекси.

Для підтримки розвитку нових послуг електрозв'язку необхідні розгалужені, надійні транспортні мережі зв'язку. Такі мережі почали створюватися по усьому світу в останнє десятиліття 20 століття. В основному це мережі технології синхронної цифрової ієрархії SDH з вико Рисуноктанням волоконно – оптичної системи передачі.

В порівнянні з традиційними кабелями з металевими провідниками ВОЛЗ має ряд потенційних переваг, серед яких:

-           висока завадостійкість;

-           не підлягає впливу електромагнітних завад і практично повна відсутність взаємних впливів між окремими волокнами в багато волоконних кабелях;

-           велика широкосмуговість;

-           менша на порядок маса та габарити, що знижує складність і час прокладки;