Звіт з виробничої технологічної практики
3

1. Економічна характеристика підприємства.

Історія і мета створення підприємства, його види діяльності, трудові здобутки, перспективи розвитку.

Фірма „Іділія” була створена у 2000 році як самостійна. До того часу вона була у складі іншої фірми, де було два директора. Потім кожний з них захотіли відокремитися і так була створена нова фірма – „Іділія”. Фірма займається пошиттям спец одягу. Три роки назад на фірмі шили не тільки спец одяг, але і дитячий одяг. Але пошиття дитячого одягу давало небагато прибутку і тому вони почали шити тільки спец одяг. Цей вид діяльності приносить досить гарний прибуток, так як фірма співпрацює не тільки з заводами Кременчука, але і з  заводами інших міст України. Тобто замовниками спец одягу можуть бути інші міста України. Я думаю, що в майбутньому ця фірма буде розвиватися ще краще.

 

 

2. Правове регулювання бухгалтерським обліком і звітністю

 Ознайомлення з регулюванням бухгалтерського обліку, політикою підприємства, видами обліку.

Правове регулювання здійснюється державою, яка встановлює правові норми, окреслюючи межі можливої поведінки суб’єктів. Є обовязковим щодо дотримання. Взаємодія економічного та правового регулювання проявляється у тому, що підприємство при веденні обліку обирає для себе економічно доцільні напрями поведінки, але при цьому воно змушене враховувати правові норми, порушення яких  призводить до юридичної відповідальності та економічних втрат.

Основним документом з регулювання бухгалтерського обліку в Україні є Закон України „про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні”, який визначає правові засади регулювання, організації, ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності.

Визначальний вплив на бухгалтерський облік в Україні здійснює нормативне регулювання.