Засади діяльності юридичних клінік
5

Юридична клінічна освіта – це нова форма практичного навчання студентів правників, що має на меті формування у них професійних навичок юриста та передбачає надання безоплатної правової допомоги представникам окремих категорій населення, які не можуть самостійно вирішити проблеми правового характери.

На думку Н. Сухицької, юридична клінічна освіта виникла як результат переосмислення досконалості методик юридичної освіти. 

А. Артемова вважає, що юридична клінічна освіта забезпечує можливість практичного застосування студентами своїх знань та сприяє вирішенню питання загальнодержавного значення – допомоги соціально незахищеним верствам населення, правової освіти населення.

Варто зазначити, що сутність юридичної клінічної освіти полягає у посиленні практичної підготовки студентів, шляхом залучення їх до практичної юридичної діяльності та надання безоплатної правової допомоги.

Таким чином, підсумовуючи вище зазначене, юридична клінічна освіта – це невід’ємна складова вищої юридичної освіти, що використовується при підготовці фахівців за напрямами «Правознавство», «Право», «Правоохоронна діяльність», яка має відповідну систему, структуру, мету, завдання та принципи.