Розробка технологічного режиму прання сильно забрудненої бавовняної білизни з розрахунком витрат хімматеріалів для обробки 150 кг виробів в зміну
11

Серед закордонних фірм які  поставляють в України препарати відомими є фірми Бюфа, Баст, Зайц, Кройслер (Німеччина), Альберті Анжело (Італія). Широке застосування мають німецькі препарати для зачистки Девантол та Девантол-Супер (фірма Бюфа), Полізол СЛ, Новоклін КР, Флуорклін 80 (фірма Зельц).

Novaclin Super P - висококонцентрований посилювач, з антистатичним ефектом і апретом, надає м’якість і еластичність.

Polisol Ran - посилювач для попередньої зачистки текстилю щіткою і розпиленням. Запобігає посірінню білих і кольорових речей.

Devantol-super  -  засіб для зачистки,  який  використовується  з пульверизатора або за допомогою щітки.

Devantol-soft -  засіб для делікатних виробів з нестійким забарвленням

Препарати, що нанесені при зачистці, не повинні висихати. Тому зачищенні вироби необхідно обробити в пральній машині протягом двох годин [2].

 

2.3 Попереднє плямовиведення

 

Видалення плям з текстильних поверхонь - одна з найбільш важливих і складних операцій в процесі видалення забруднень. Складність її визначається в першу чергу різноманіттям природи забруднювальних речовин і хімічного складу волокна, а також можливістю пошкодження виробу при неправильному застосуванні плямовивідних препаратів. Для видалення плям з текстильних поверхонь розроблено багато спеціальних хімічних засобів - хоча, велика частина з них випускається для видалення певного виду забруднення. Але, останніми роками спостерігається тенденція до скорочення кількості препаратів для видалення забруднень різного характеру. Багато зарубіжних фірм вже перейшли до виробництва універсальних хімікатів комплексної дії трьох - чотирьох препаратів, що є найбільш зручним і прогресивним методом плямовиведення, що істотно