Розробка технологічного режиму прання сильно забрудненої бавовняної білизни з розрахунком витрат хімматеріалів для обробки 150 кг виробів в зміну
20

Велику роль в якісному виконанні волого-теплової обробки відіграють аксесуари: вставки, затискачі, спеціальні колодки, щітки, ролики з липкою стрічкою для зняття ворсу, машинки для зняття пілінгу. При надходженні виробу на волого-теплову обробку необхідно ретельно оглянути виріб на наявність плям, стан ґудзиків, комірів, манжетів, клейових прокладок та ін. дефектів. Під час відпарювання необхідно бути уважним і дотримуватись температурних режимів. Температура прасування зазвичай встановлюється згідно ярлика виробів.

Випрану і випрасувану індивідуальну білизну після складання розподіляють за приймальними пунктами у відповідності з мітками та квитанціями. Білизна організацій підбирається за асортиментом. Упаковку білизни проводять для запобігання її пошкодження, забруднення та дії інших факторів. Матеріал для упаковки білизни повинен бути міцним, не надавати білизні запаху і інших негативних властивостей. На даний час упаковка білизни на пральнях здійснюється, головним чином, в поліетиленові пакети. Масову білизну складають у стопки, перев’язують шпагатом, не використовують пакувальних матеріалів. Маса однієї упаковки - 5 кг і більше, але не повинна перевищувати 20 кг. Чисту білизну зберігають в  сховищах чистої білизни або на стелажах в чистих і сухих приміщеннях при температурі до 20 °С і вологості повітря 60 % [2].