Навчальний і виховний процес в Німеччині
3

Хронологічні рамки роботи. Нижня часова межа, пояснюється передумовами становлення Гітлерюгенд, часом коли Адольф Гітлер став ватажком НСДАП 1921, поширенням націонал-соціалістичної ідеології, яка змінила пріоритети в освіті. Верхню межу визначає початок Другої світової війни 1939 року. 

Теоретико-методологічна основа складається з загальнонаукових методів пізнання, принципів історизму, об’єктивності і системності. Багатоаспектність теми зумовила використання проблемно-хронологічного і ретроспективного методу, що дозволило викласти матеріал послідовно і логічно.

Мета курсової роботи полягає в тому, щоб простежити здійснення державної політики у сфері виховання та шкільної освіти молоді в Третьому рейху та прослідити і системно викласти появу та діяльність молодіжних організацій НСДАП, висвітлити систему освіти на німецьких землях – 1921-1939 років.

Для досягнення поставленої мети передбачається вирішення наступних завдань:

  •                                                Описати процес становлення молодіжних організацій НСДАП у роки Веймарської республіки.
  •                                                Охарактеризувати  діяльність молодіжних організацій НСДАП та їх роль і місце у системі освіти.
  •                                                Описати діяльність елітних школ НСДАП

Історіографія та джерела дослідження. До сьогоднішніх днів досліджується і вивчається історія Третього рейху, зокрема і виховання молоді.  Вся  інформація закладена у багатьох роботах та книгах. Автор праці, спирався як на вітчизняних, так і на іноземних істориків, таких як: Кнопп, Г; Кормилицын, С. В; Эванс, Р; Ширер, У; Давлетов, А.Р; Германова, О.Е; Пленков О. Ю; Шагалова, О.Г.