Аналіз інфраструктури та рекомендації щодо вдосконалення технології надання основних та додаткових послуг готелю «Reikartz Медiваль Львiв»
5

 

 

Вступ

Актуальність. Сьогодні галузь готельного господарства розвивається дуже швидко. Щоб встояти на ринку та втримати існуючі позиції, потрібно шукати нові шляхи розвитку. Постійно виникає необхідність знаходити нові варіанти вдосконалення процесу обслуговування споживачів готельних підприємств і надання послуг для успішного існування на ринку готельних послуг та підвищення прибутку. Якість обслуговування – невід’ємна складова ефективності роботи закладу готельного господарства, завдяки якій можливо втримати споживача. «Обслуговування на вищому рівні» стало дуже актуальним і важливим елементом ефективного функціонування закладів готельного господарства.

Туристична індустрія в Україні в останні роки розвивається. Проте інфраструктура закладів розміщення в Україні не відповідає міжнародним нормам проживання та відпочинку: невелика кількість закладів високої категорії, недостатньо готельних підприємств, матеріально-технічна база застаріла та потребує модернізації.

Але український ринок готельних послуг наближається до насичення в секторі п'яти і чотирьохзіркових готелів. Однак, сектор готелів рівня трьох зірок і нижче залишається незаповненим.

Зростає необхідність більш детального аналізу не тільки ринки готельних послуг, а й засобів розміщення,що дозволить провести більш глибокий аналіз як інфраструктури готельного господарства, так і процесів, що відбуваються на конкурентному підприємстві.

Предмет дослідження– готель бізнес-класу «Reikartz Медiваль Львiв» м.Львів.

Об’єкт дослідженняособливості інфраструктури, надання основних та додаткових послуг готелю «Reikartz Медiваль Львiв».

Мета роботи - удосконалення організації надання послуг споживачам в готелях.

Завдання: