Журнал «Вісник Книжкової палати» (2009 – 2010 рр.)
35

181.Стрішенець Н. Розвиток бібліотечного фонду в часи змін / Надія Стрішенець // 2009. – № 5 (153). – С. 21–26.

Подано короткий екскурс до історії виникнення та розвитку поняття “формування бібліотечного фонду», розкрито складові елементи поняття і наповнення кожного з них, уточнено їхній переклад та значення українською мовою. Аналізується розвиток фондів під впливом електронних ресурсів.

 

1.11 ІНФОРМАЦІЙНІ РЕСУРСИ

 

183.Артамонова Н. Роль підрозділів з наукової медичної  інформації в інформаційному забезпеченні інновацій / Неоніла Артамонова // 2010. – № 4 (165). – С. 29–34.

Розглядається сутність інформаційного забезпечення інновацій. Аналізується роль підрозділів з наукової, медичної інформації в інформаційному забезпеченні науково-дослідних робіт. Характеризується трансформація функцій наукової інформаційної діяльності у відповідності до сучасних вимог.

 

184.Артамонова Н. Сучасні тенденції розвитку наукової медичної інформації / Неоніла Артаманова // 2009. – № 8 (157). – С. 27–31.

Розглядаються сучасні концепції розвитку наукової медичної інформації. Аналізуються різні підходи до трактування поняття «Медична інформатика» і його трансформація згідно з сучасними потребами медичної науки та охорони здоров’я.

 

185.Асєєв Г. Архітектура корпоративного сховища даних / Георгій Асєєв // 2010. – № 10 (171). – С. 20–26.

Розглянуті компоненти корпоративного сховища даних і підсистеми введення, зберігання, індексування, відображення інформації, аналізу, управління потоками, адміністрування науково-технічного супроводу і специфічна особливість сховища даних- надання повнотекстового пошуку.

 

186.Асєєв Г. Концепція електронного сховища даних / Георгій  Асєєв // 2009. – № 2. – С. 28–30.

У зв’язку з виникненням величезної кількості оперативної і довідкової інформації погіршується якість управління електронними документами. Виходячи  з цих умов, для своєчасного прийняття непередбачених та нестандартних рішень і прискорення доступу до даних, подається концепція оптимально організованого сховища даних, що забезпечує максимально швидкий і комфортний доступ до необхідної інформації.

 

187.Асєєв Г. Методологія створення сховищ даних: стандарти та моделювання / Георгій Асєєв // 2009. – № 5 (153). – С. 30–33.

Представлено основну частину термінології, яка вживається при створенні електронних сховищ даних. Розглянуто стандарти моделей сховищ даних, названих схемами «зірка» і «сніжинка». Дано рекомендації з їхнього використання.