Бібліографічний огляд книжкової продукції видавництва «Фоліо» за 2005-2009 роки.
33

Висновки

Бібліографічний огляд є спеціальним допоміжним посібником, який використовується у книжковій торгівлі та бібліотечній справі. За формою бібліографічний огляд представляє собою зв’язний і логічно послідовний усний або письмовий виклад зі списком друкованих видань певної тематики.

Представлений у роботі бібліографічний огляд характеризує частину продукції найбільш популяризованої продукції видавництва «Фоліо», що вийшла друком у 2005-2009 роках. На основі друкованих джерел та теоретичних матеріалів  здійснено бібліографічний огляд продукції даного видавництва.

За змістом даний рекомендаційний огляд належить до тематичного, а за характером оглядового матеріалу – до новинок однієї з найпоширеніших форм бібліографічної інформації. Було досліджено бібліографічний огляд книжкової продукції видавництва «Фоліо», а саме: охарактеризовано і діяльність самого видавництва, в роботі ознайомлено з теоретичною базою про бібліографічний огляд як вид бібліографічного посібника, складено бібліографічний огляд випущених видань видавництва «Фоліо». Розкрито практичні і теоретичні відомості бібліографічного огляду як носія важливої та необхідної інформації для читачів.

Вибраний огляд дозволяє розкрити асортимент найпопулярніших видань видавництва, які випускаються за останні роки і, відповідно, проінформувати читача про книжкові новинки у світі видавництва «Фоліо», тобто формувати їх читацькі інтереси.

Написання даної роботи дало змогу краще зрозуміти основні засади і методи складання бібліографічного огляду для книжкової продукції видавництва «Фоліо».