Бібліографічний огляд книжкової продукції видавництва «Фоліо» за 2005-2009 роки.
7

ерудиції, володіння літературною мовою, вмінням переконувати, пропагувати, надавати вплив на слухачів своїм авторитетом.

Третя частина огляду – висновок, де читачу дають можливість розвинути свою цікавість, відправляючи його до відповідним розділам каталогу, бібліографічним покажчикам, періодичним виданням і т. д.     

1.2 Типи і види  бібліографічних оглядів

Розрізняють два типи оглядів – інформаційні і рекомендаційні.

Перед першими ставиться завдання оперативного, цілеспрямованого інформування певних груп читачів про літературу, що має для них професійний інтерес, перед другими – завдання педагогічного характеру: зацікавити читача певною літературою. вплинути на його вибір. До інформаційних оглядів включаються видання різних типів і видів і за кількістю значно більше, ніж до рекомендаційних; до оглядів другого типу – здебільшого видання однієї тематики, одного автора і в обмеженій кількості (5-7 назв). Для читачів - неспеціалістів складаються рекомендаційні огляди.

Види бібліографічних оглядів по типах документів бувають: огляд книг, огляд періодичних видань, огляд аудіо видань і т. д. Кожен з цих оглядів має свої особливості.