Розвиток Бітбокса
3

фактично були найбільш ранніми зареєстрованими групами в історії, що використовують вокальну перкусію.

Однак потім вокальна перкусія була забута, і лише в 1900-х знову в музиці стали використовуватися безсловесні вокальні партії (наприклад, у Сергія Рахманінова у пісні "Vocalise" 1912).

 

Трохи про Ідіі.

 

Музика Північної Індії протягом багатьох століть (і, можливо, тисячоліть) використовувала елементи, оригінальна назва яких "vocal bols", і звучання яких дуже схоже на табли (індійські ударні музичні інструменти). Це були невеликі вокальні партії, що складаються з двох, трьох або чотирьох букв, наприклад: Dha, Dhi / Dhin, Ti / Tin, Rа, Ki, Ta та ін. і ці "vocal bols" об'єднувалися, і з них створювався ритм.

 

Африка - Америка.

 

Африканська ритуальна музика мала традицію використовувати "звуки тіла" для підтримки ритму. До них відносяться різні хлопки, хлопки по тілу, гучні вдих - видихи, зразки вокальної перкусії ("hup, hup, hup, hup" і "Ch Ka Ch Ch") та інші хитрощі, що викликали стан трансу у виконавців.

А в 17-му сторіччі африканські раби були привезені на плантації в Америку і на Ямайку, де африканська музика була змішана з європейським фолком і музикою духового оркестру, що в підсумку породило нові форми музики - а саме, блюз і джаз.

 

Часи барбешопа.

 

В кінці 1880-их стали популярні афроамериканські групи, які співали у стилі а капела, тобто використовуючи лише тільки свої голоси. І вже тоді, більш ніж за сто років до Kenny Muhammad'a, співаки даного стилю робили різні