Aнaліз інфрaструктури готелю «Брістоль». Особливості оргaнізaції служби упрaвління
15

РОЗДІЛ 2. ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСУ ОРГAНІЗAЦІЇ НAДAННЯ ПОСЛУГ СПОЖИВAЧAМ У ГОТЕЛІ «БРІСТОЛЬ»

2.1. Оргaнізaційнa структурa упрaвління готелем «Брістоль»

 

 

Структура управління готелю «Брістоль» являє собою лінійно-функціональну структуру управління.

Важливою характеристикою структури управління готелю «Брістоль» є ієрархічність. Структура ефективна з точки зору контролю за розподілом і використанням ресурсів, забезпечує високу ступінь їх концентрації на окремих напрямках діяльності. У той же час в такій структурі малоефективний процес комунікацій (особливо знизу вгору) і обмежена самостійність співробітників.

Аналіз переваг і недоліків структур управління дозволяє знайти критерії їх оптимального використання.

Лінійно-функціональна система забезпечує, починаючи з другого рівня ієрархії, розподіл завдання управління "за функціями". Штаби можуть створюватися у центральних та інших органах управління, утворюючи штабну ієрархію.

Ця структура управління характеризується:

    високою централізацією стратегічних рішень і оперативною децентралізацією;

    організацією директивних зв'язків по однолінійному принципом, переважним застосуванням інструментів координації з технічною підтримкою.

За ідеєю штаби повинні давати консультації та брати участь у підготовці рішень, але не давати конкретних директив. Однак внаслідок своєї професійної компетентності їх співробітники часто роблять сильний неформальний вплив на лінійних керівників. Якщо ж вони виконують тільки функцію рекомендаційну, то виникає ризик, що їх робота слабо впливає на хід виробничих процесів.

Структура має такі переваги: