Діяльність інформаційних агентств у контексті громадянської журналістики
29

ВИСНОВКИ

 

 

 

Феномен «громадянської» журналістики з’явився вже давно. Його основа була закладена ще на початку XX століття, а з появою Інтернету значно перетворилися способи і канали поширення. Незважаючи на те, що на сьогоднішній день інформація з блогосфери і різних подкастів користується великою популярністю, все ж ведуться суперечки про те, чи вважати цей феномен журналістикою чи ні. На мій погляд, відповідь швидше позитивний. Адже єдине серйозне відмінність «громадянського» журналіста і професійного в ступеня відповідальності. Від неї залежить правдивість інформації, об’єктивність і якість.

На жаль, ці властивості не завжди притаманні офіційній пресі, що, в якійсь мірі, зрівнює її з громадянської. Таким чином, на практиці виходить, що «громадянська» журналістика не тільки не відстає від професійної, а й значною мірою її випереджає (швидкість, доступність, незалежність). На відміну від деяких експертів, я не думаю, що «громадянська» журналістика замінить професійну. Я сподіваюся, що незабаром між ними залишаться одні відносини - співпраці. Але багато ЗМІ вже до цього близькі.

Актуальність роботи полягала у тому, що в даний період розвитку людства інформаційні агентства відіграють величезну роль. Адже кожна людина хоче бути інформована про стан в суспільстві.

Метою роботи було дослідження діяльності інформаційних агентств у контексті громадянської журналістики.

Завданнями роботи були:

  • Дослідити діяльність інформаційних агентств;
  • Визначити суть громадянської журналістики;
  • Визначити поняття громадянської журналістики.

Після проробленої роботи завдання було виконано та можна сказати, що тема курсової роботи розкрита.