Інформаційні агентства Німеччини: «Дойче прес агентур» (ДПА), «Альгемайнер дойчер нахрихтендинст» (АДН)
19

РОЗДІЛ 3. ІНФОРМАЦІЙНІ АГЕНТСТВА НІМЕЧЧИНИ

3.1. Дойче пресе-агентур (ДПА)

 

 

Дойче Пресе-Агентур, ДПА — найбільше німецьке інформаційне агентство. Засноване в 1949 році. Штаб - квартира розташована в Гамбурзі.  Новини доступні на німецькій, англійській , іспанською та арабською мовами. Є незалежним від політичних партій і організацій, фінансово - економічних груп груп і уряду.(Додаток А).

Німецьке інформаційне агентство DPA було засноване в місті Гослар в 1949 році, через три місяці після проголошення Конституції - Основного закону Федеративної Республіки Німеччини і через чотири дні після перших парламентських виборах. Це був важкий старт для DPA оскільки цій установі не вистачало практично всього, у тому числі коштів, комунікаційного устаткування, паперу і офісних приміщень. Була, навіть, нестача стільців у центральний відділ новин в Гамбурзі.

Сьогодні ДПА є одним з провідних у світі міжнародних агентств новин, покладаючись виключно на свої власні ресурси на поставку новин по всьому світу. Є більш ніж 2500 клієнтів у 100 країнах на послуги МСД, в тому числі 75 національних інформаційних агентств.

Німецьке інформаційне агентство DPA зарекомендувала себе як надійний, точний і незалежний постачальник новин з цифрового та мультимедійного контенту до влади засобами масової інформації в країні і за кордоном. Клієнти можуть користуватися великою глобальною мережею кореспондентів та редакторів, що підтримується провідними Новинами Німеччини.

У якості незалежного агентства новин, німецьке агентство ДПА бачить себе в якості критичного і стороннього спостерігача. Наша місія полягає в тому, щоб схопити суть новини чи події перш ніж повідомляти її швидко, стисло і правдиво. Поряд з неперевершеною кореспондентською мережею в Німеччині, ДПА підтримує свої бюро у більш ніж 80 країнах. На додаток до внутрішніх