Інформаційні агентства Німеччини: «Дойче прес агентур» (ДПА), «Альгемайнер дойчер нахрихтендинст» (АДН)
3

ВСТУП

 

 

 

Як відомо, Німеччина - країна, де Іоганом Гутенбергом в 15 столітті було винайдено книгодрукування. Це дало поштовх подальшому становленню і розвитку журналістики в Європі. З моменту першого друкованого видання пройшло більше 500 років, і сьогодні в сучасній Німеччині, згідно зі статистичними даними, продається майже 25 мільйонів примірників щоденних газет. Німеччина займає 4-е місце в світі по числу газет на тисячу жителів - після Японії, Великобританії і Швейцарії. Крім цього, в країні, де проживає 74,6 мільйонів німців і 7,4 мільйона іноземців, зареєстровано 38 мільйонів радіоприймачів і 34 мільйони телевізорів. Таким чином, можна сміливо сказати, що жителі сучасної Німеччини добре забезпечені засобами масової інформації.

Однак статистика мало про що говорить, важливіше інше. Якою свободою користуються ЗМІ в Німеччині, які їхні фінансова і правова бази, з якими проблемами їм доводиться стикатися? Що являє собою цей важливий сектор німецької економіки, що нараховує майже півмільйона працівників і має річний оборот в 70 млрд. Марок? Незважаючи на те, що про діяльність ЗМІ Німеччини написано чимало робіт, ці питання були недостатньо висвітлені і, в основному, стосувалися друкованих ЗМІ. У цьому і полягає актуальність дослідження.

Мета роботи розглянути ЗМІ Німеччини на прикладі Дойче прес-агентур (ДПА) та Альгемайнер дойчер нахрихтендинст (АДН).

Об’єкт дослідження: інформаційні агентства.

Предмет дослідження: інформаційні агентства Німеччини: «Дойче прес агентур» (ДПА), «Альгемайнер дойчер нахрихтендинст» (АДН).

Відповідно до мети роботи було поставлено завдання:

  • Проаналізувати ЗМІ Німеччини;
  • Охарактеризувати інформаційне агентство «Дойче прес агентур»
  • Охарактеризувати інформаційне агентство «Альгемайнер дойчер нахрихтендинст» (АДН).