Огляд вогнепальної зброї та слідів її дії на місці події
27

Для слідчих прокуратури і прокурорів-криміналістів "залишається криміналістичний комплект, розміщений в аналогічному валізі, але містить більш широкий набір науково-технічних засобів. У комплект також входять: набір щупів для виявлення різних об'єктів, захованих в яке-небудь середовище (ґрунт, сіно, м'які меблі і т. д.). Пристосування для відбору проб ґрунту, компактний магнітний шукач з підйомною силою до 8 кг, викрутка- індикатор для встановлення напруги на об'єктах, які підлягають огляду, йодна трубка, набір реактивів і засобів для попереднього визначення крові (гидропирит, реактив Воскобойникова), люмінол, розпилювач з балоном, що містить рідкий фреон, набір синтетичних смол для фіксації о.б'емних слідів взуття, спеціальний пінцет для розгинання пальців трупа при його дактилоскопировании і ін.).

Спеціалізована пересувна лабораторія - спеціалізований автомобіль Експертної служби МВС, оснащений необхідним обладнанням, призначений для роботи групи працівників Експертної служби МВС, які володіють спеціальними знаннями та навичками застосування криміналістичних та технічних засобів при проведенні ОМП.

Спеціалізована пересувна лабораторія поділяється на: криміналістичну, автотехнічну, вибухотехнічну та інші, обумовлені потребами експертної практики.

 

1.4 Фіксація результатів огляду місця події

 

До основних способів фіксації огляду місця події належать[17]:

    протоколювання;

    фотографування, відеозапис, кінозйомка, звукозапис;

    Копіювання та моделювання;