Звіт Про проходження організаційної практики в готелі Брістоль
3

ВСТУП

 

Я проходила організаційну практику в готелі «Брістоль». За свою історію в більше 100 років готель «Брістоль» завоював славу найрозкішнішого готелю Європи, улюбленим місцем відпочинку, що став, для великих письменників, політиків і багато інших не аби яких осіб.

Сучасне готельне підприємство надає споживачам не лише послуги проживання та харчування, але і широкий спектр послуг транспорту, зв’язку, розваг, екскурсійне обслуговування, медичні, спортивні послуги, послуги салонів краси і ін. Фактично готельні підприємства в структурі індустрії туризму і гостинності виконують ключові функції, оскільки формують і пропонують споживачам комплексний готельний продукт, у формуванні і просуванні якого беруть участь всі сектори і елементи індустрії туризму і гостинності.

Готель Брістоль ось уже більше ста років вважається центром культурного та ділового життя Одеси і вибором знаменитих гостей, які відвідують місто на березі Чорного моря.

В організації готелю «Брістоль» чітко розподілені повноваження і міри відповідальності по кожній посаді, є посадові інструкції. Посадова інструкція дає докладний опис функцій, повноважень, сфер відповідальності і відносин працівника з іншими. Вона служить для направлення діяльності нових працівників, зменшує випадки непорозуміння і протиріч з питань відповідальності і повноважень.

У готелі «Брістоль» працівники служби прийому та розміщення працюють по 24 години з 8-ї ранку. Починаючи роботу, адміністратор переглядає журнал із записами попередньої зміни. В цей журнал записується інформація про те, що відбулося за зміну, про потреби гостей, що звернулися до служби в цей період часу, але незадоволених з яких-небудь причин.