Товарознавча характеристика асортименту та оцінка якості хутряних виробів на матеріалах магазину «Тоскана»
19

РОЗДІЛ 2. ТОВАРОЗНАВЧА ХАРАКТЕРИСТИКА АСОРТИМЕНТУ ХУТРЯНИХ ВИРОБІВ НА МАТЕРІАЛАХ МАГАЗИНУ «ТОСКАНА»

2.1. Товарознавча характеристика асортименту верхнього хутряного одягу на матеріалах магазину «Тоскана»

 

 

Одяг виробляється з різних матеріалів на підприємствах швейного виробництва та трикотажної промисловості, і використовуються для захисту тіла людини від впливів зовнішнього середовища в звичайних умовах шкарпетки і при виконанні певних робіт.

Швейні вироби.

Матеріали, використовувані для виготовлення швейних виробів, в залежності від призначення, можна підрозділити на основні - тканини, шкіра (натуральна, штучна), хутро (натуральний і штучний), неткані, дубльовані і плівкові матеріали та допоміжні - утеплюючі, прокладочні, оздоблювальні, нитки і фурнітура.

Основні матеріали.

Тканини виготовляють з текстильних ниток або волокон, якість яких і обумовлює найважливіші споживчі властивості тканин. Асортимент тканин підрозділяється на бавовняні, лляні, вовняні і шовкові.

Бавовняні тканини характеризуються великою різноманітністю ткацьких структур. У виробництві тканин застосовують пряжу різної Тоніна, кардна і гребінь, різного будови - однониткову, кручену, трощеную, фасонну.

Щільність тканин визначається їх призначенням: легкі літні тканини мають відносну щільність 40-45%, середні платьевиє та білизняні - 50-60, платьевая-сорочкові - 70-100, костюмно-одежні - 80-100%.

По обробці бавовняні тканини підрозділяють на суворі, гладко фарбовані, пістрявотканими, меланжеві, набивні та облагороджені.