Спортивні інформаційні агентства
3

ВСТУП

 

 

Масова комунікація функціонує в суспільстві, що переживає перехідний період, який мало чим відрізняється від аналогічних періодів в історії багатьох сучасних країн. Ця ситуація характеризується переходом з однієї політичної системи в іншу, яка передбачає демократичний розвиток, плюралізм думок, наявність суспільно-правових засобів масової комунікації.

Масові інформаційні процеси тісно пов’язані з контекстом суспільно-політичних ситуацій. Українські засоби масової інформації проходять, як і вся країна, три більш чи менш чітко окреслені фази: відчуження і руйнування попередніх цінностей систем; тривалий і нелегкий пошук політичного і економічного вибору; конструктивна еволюція щодо попереднього досвіду.

Українська держава після проголошення незалежності в 1991 році відчула нагальну потребу у формуванні власного інформаційного простору, який до того функціонував у відповідності до інформаційної й ідеологічної політики, яка вироблялася у єдиному центрі – у Москві.

Через засоби масової інформації поширюються найрізноманітніші знання. Всі ми бачимо колосальну кількість подій, які відбуваються кожного дня, кожної миті, а також не меншу кількість поглядів на ці події. Як визначитись, як виробити своє відношення до того чи іншого випадку? Закономірно, що з’являється потреба в об’єктивній незалежній точці зору, щоб кожен з нас зміг сформувати власну думку.

Задовольняючи цю потребу в 1993 році вперше в Україні з’явилося незалежне інформаційне агентство новин (УНІАН), яке оперативно та об’єктивно подає новини політики, економіки, бізнесу. Після цього почали з’являтися різні інформаційні агентства у тому числі й спортивні інформаційні агентства.

Актуальність дослідження. В даний період розвитку людства з’явилось багато різних інформаційних агентств, не малу частину серед них займають