Спортивні інформаційні агентства
9

1.1.  Найбільші міжнародні інформаційні агентства

 

 

 

CNN – одне з найбільших американських агентств, що спеціалізується на розповсюдженні міжнародних новин, і особливістю його є діяльність в усіх регіонах світу з метою збору інформації та її подальшого поширення через ЗМІ. СNN – одне з чотирьох найбільших агентств світу. На сьогодні методи його діяльності (об'єктивна інформація і обов'язковий коментар до неї) зробили СNN постачальником новин не тільки для широкого загалу, а навіть і для керівників держав.

Дойче Прес Агентур (ДПА)– світове агентство новин, що функціонує як акціонерне товариство і спеціалізується на поширенні переважно міжнародної інформації. ДРА є співзасновником концерну "Дойчетелеком" і бере участь у поширенні інформації економічного, рекламного та  дилерського характеру.

Франс-Прес – Комерційна корпорація, яка працює в 165 країнах світу і спеціалізується на сенсаційних новинах (бути першими на місці найнезвичайних подій – основне гасло корпорації). Взагалі агенція враховує специфічні потреби своїх споживачів – готує інформацію за  запитанням своїх клієнтів, розповсюджує інформаційні послуги про фірми та про власників найбільших інформаційних концернів світу.

Ассошіейтед Прес – найстаріша і найбільша агенція в світі, яка спеціалізується на розповсюдженні новин, аудіо, відеопродукції, фотоновин і сервісних інформаційних послуг. Ассошіейтед Прес продає свої продукти приблизно 15 тис. радіо- та телестанціям і всім агентствам, де є його бюро в 112 країнах. Ассошіейтед Прес – основа всесвітньої інформаційної системи новин. Їй належить монополія в міжнародних інформаційних потоках і найбільша база даних, яка складається з оперативних аналітичних новин, а також постійно оновлювана база за всіма країнами світу та база цифрової фото- і відеоінформації. Ассошіейтед Прес особливо спеціалізується у