Формування в учнів початкової школи виконавських умінь в процесі музикування на дитячих музичних інструментах
25

ВИСНОВКИ

 

 

У своїй курсовій роботі я повністю розкрила актуальність обраної мною теми.

Мета курсової роботи, а саме довести ефективність гри на музичних інструментах, розкрита в повному обсязі. Я вклала у свою роботу приклади, як досягти ефективності у навчанні гри на музичних інструментах. Деякі методи і прийоми роботи з учнями я виклала у теоретичному і практичному розділах, а також у своїх фрагментах музичних занять.

Докладніше розкрити мету курсової роботи я змогла за допомогою вже перевіреної часом методики Карла Орфа. В ній детальніше розкривається той факт, що ефективність навчання дітей гри на дитячих музичних інструментах не можлива без знання музичної грамоти, без відсутності музичного слуху, без творчої роботи, без імпровізації, тощо.

Також, щоб досягти високого рівня ефективності навчання, музичний керівник повинен вміти чітко та доступно викласти дітям новий матеріал, який в свою чергу повинен чітко відповідати віковим особливостям дітей. Щоб дошкільникам не було нудно на заняттях, слід приділяти достатню увагу практичній роботі, тобто елементарну гру на музичних інструментах самостійно чи під супровід фортепіано. При цьому слід підпирати музичний репертуар з нескладним ритмом та мелодією, які швидко запам’ятаються і не будуть складними для відтворення дітьми. Це можуть бути українські пісні відомих українських композиторів, обробки народних пісень, які виконують ще й виховну функцію: виховують любов до українського мистецтва, фольклору, виховують повагу до українських традицій та звичаїв, поглиблюють знання про історію нашої культури та батьківщини взагалі.

Також я довела, що такий вид діяльності, як гра на дитячих музичних інструментах має виховний характер: цей вид діяльності робить дітей дисциплінованими, привчає їх до дружньої співпраці, привчає дітей працювати