Формування писемної мовленнєвої компетенції на середньому етапі вивчення англійської мови
23

1.4. Переваги вивчення англійської мови

 

 

     Знання англійської – важлива конкурентна перева, і не лише для окремо взятої людини, але і для країни в цілому. Згідно з дослідженням, що було проведене компанією Education First у понад п’ятидесяти країнах світу, існує пряма залежність між рівнем володіння англійською та станом економіки. Пояснити це можна так: що краще мешканці тієї або іншої держави знають англійську, то вища її інвестиційна привабливість (звичайно, це стосується не всіх галузей економіки), тим легше знайти кваліфікованих фахівців, які вже сьогодні готові працювати в міжнародних компаніях.

     В рейтингу, складеному тією самою Education First, перші 11 рядків займають європейські країни, для європейців хороша індивідуальна англійська – можливість більше подорожувати і вільно спілкуватися, доступ до престижних вакансій у великих багатонаціональних компаніях, в сфері сучасних технологій.

     На перший погляд у вітчизняних реаліях знання англійської не настільки актуальне, проте серед молодих спеціалістів тенденція до грунтовного вивчення англійської вимальовується все краще. Англійська – ключова мова сучасного інформаційного простору, обсяг і якість знань, які можна отримати, знаючи англійську, значно вищі, ніж якщо ви володієте будь-якою іншою іноземною мовою. Отож перевага не лише в тому, що можна спілкуватися англійською з носіями мови, більш вагома мотивація – можливість постійно підвищувати свій професійний рівень і підтримувати контакти з колегами і працедавцями з усього світу.

     Надзвичайно важливим є знання англійської мови для фахівців у сфері ІТ, чимало об’яв про вакансії для програмістів високої кваліфікації не лише містять вимогу про знання англійської мови, вони взагалі складені англійською. Тим більше потрібно володіти англійською, якщо ви плануєте співпрацювати з зарубіжними замовниками або розраховуєте отримати контракт за кордоном.