Формування писемної мовленнєвої компетенції на середньому етапі вивчення англійської мови
35

Розділ 3. Англійська мова та сучасність
3.1. Роль англійської у XXI столітті

 

Сьогодні володіння англійською мовою - не розкіш, як це було раніше, а життєва необхідність. Англійська не вчить тільки ледачий. Серед молоді у віці від 10 до 30 англійську вже дуже поширений, що стосується людей старшого віку, то англо-говорять зустрічаються рідше, але навіть вони майже напевно знають декілька найелементарніших фраз. Віддати дитину на 5 років на курси англійської мови - золоте правило всіх добропорядних мам і тат вже протягом 10 років. І правильно - сьогодні без знання англійської далеко не підеш: ні високооплачувану роботу не знайти, ні в Інтернеті відшукати потрібну інформацію, ні з іноземцями  поспілкуватися. Знання англійської мови може допомогти вам з честю вийти з будь-якої ситуації практично в будь-якій точці земної кулі і, напевно, в тих 60 країнах світу, де англійська стала найважливішим мовою бізнесу та спілкування. Для 377 мільйонів чоловік англійська - перший і основний, а ще для 98 мільйонів - друга мова.

П'ять причин, чому треба вивчати англійську:
Культура. Нам необхідно надихаюче вплив театру Шекспіра, кіно, лондонських мюзиклів, п'єс Бернарда, Шоу, новел Джойса, і навіть  американських кінотриллера - "бо не хлібом єдиним живе людина". Знання мов розвиває і збагачує особистість, дозволяючи, з вивченням нової мови, як би знайти "другу душу". У пам'яті кількох поколінь зберігаються пісні Beatles англійською мовою, що зробили великий вплив на музичну культуру XX століття. У кожному будинку, від Сантьяго до Бангкока, сьогодні є мультфільми, навчальні комп'ютерні програми чи комп'ютерні ігри з англійським інтерфейсом. 
Економіка. У будь-якій області нашої діяльності - промисловості, комерції, дипломатії та культури, міжнародному туризмі, науці і комп'ютерних технологіях, інтернеті та електронної пошти - знання англійської потрібно