Моделювання зачіски
2

Перукар-модельєр постійно повинен слідкувати за модним змінами форм одягу, ювелірних виробів, тобто за еволюцією предметів прикладного мистецтва, так як розвиток мистецтва відображає процеси розвитку суспільства.

Майстри України та зарубіжжя з кожним роком знаходять все нові й нові технології в перукарській справі. В останні десять років стало  концептуальним нарощування волосся та нарощування вій.Нарощування волосся в наш час одна з найбажаніших процедур. Також зараз дуже популярним є нарощування вій. В наш час більшість майстрів використовують три основні технології це нарощування вій шовком, норки та соболя. Популярним і модним залишається боді-арт- одна з форм авангардного мистецтва і сучасні майстри з кожним днем вдосконалюють його техніки.

У наш час важливу роль у розвитку напрямів перукарської справи, в підвищенні кваліфікації майстрів у галузі моделювання зачісок відіграють навчально-методичні центри, де викладають і працюють майстри високого класу, призери міжнародних конкурсів. На основі узагальнення зарубіжного і вітчизняного досвіду тут проводиться навчальний процес, виховується нове покоління майстрів, працюють курси підвищення кваліфікації, створюються нові стрижки та зачіски, формуються нові напрями моди, розробляються нові технології, впроваджуються нові види послуг. Найвідоміші із них — авторська школа В'ячеслава Дюденка, Центр перукарського мистецтва «Володимир Тарасюк»,навчально-методичний центр Oлександир Антонов.(м. Київ), Центр моди Людмили Абрамової (м. Дніпропетровськ).

Також у наш час широко впроваджуються нові техніки та технології, товари: ламінування волосся, іонізація волосся, термо- прилад для підкручування вій, грум мер для брів, пудра у спреї. Нові засоби дають змогу робити модні й сучасні зачіски,стрижки, макіяжі та можуть повністю задовольнити сучасного клієнта.