SWOT-аналіз ВАТ «Стріла»
3

1. Коротка характеристика підприємства

В даній курсовій роботі розглядається відкрите акціонерне товариство „Чернігівська кондитерська фабрика „Стріла”. Статутний капітал підприємства складає ..460,2 тис.грн. Основні види діяльності – виробнича, торгова та надання послуг. Середньооблікова  чисельність працівників – 350 чол.

Чернігівська кондитерська фабрика "Стріла" була заснована у 1933 році. Не дивлячись на важкий період, почала працювати з випуску товарів народного споживання. Друге народження фабрики розпочалося невдовзі після звільнення міста від німецько-фашистських загарбників в вересні 1943 року.

В 1975 році були введені нові цеха – цукерковий і карамельний, в яких були введені поточно-механізовані лінії, що дало можливість збільшити обсяг виробництва в 1,7 рази.

06 вересня 1993 року було зареєстровано Відкрите акціонерне товариство "Чернігівська кондитерська фабрика "Стріла", яке було перетворене з орендного підприємства "Кондитерська фабрика ім.1 Травня".

27 вересня 1994 року Фондом державного майна України було вручено свідоцтво про колективну власність акціонерам, які придбали акції у відповідності з Законом України "Про приватизацію майна державних підприємств".

Міжнародним комітетом в співробітництві з „Клубом лідерів торгівлі”, членами якого являються підприємці 112 країн світу, ВАТ „Стріла” було присуджено 12 міжнародний приз Європи „За якість”.

На сьогоднішній день на фабриці працюють спеціалісти, які мають достатній досвід в роботі. Враховуючи досвід роботи кадрових робітників і нових робітників, які знають свою справу, спираючись на працелюбність свого колективу, фабрикою випускається продукція, яка має попит не тільки в Україні, але і в країнах ближнього закордону.