Створення інформаційно-пошукової системи працівників підприємства
3

ВСТУП

Програмування займає важливу роль в житті людства. Стабільний ріст витрачених ресурсів та людино-годин на створення програмних продуктів підтверджують важливу роль даної справи в повсякденні. Заводи, різні види бізнесу (надання послуг, виробництва товарів) та багато інших сфер економіки використовують продукти програмного забезпечення. Основною причиною популярності даного товару є те, що за допомогою нього можна заощадити масу часу та зробити виконання будь-яких завдань більш оптимізованими та точними. Будь-які процеси, що повторюються періодично, або ж виконуються по чітко спланованій схемі можливих варіантів розвитку подій, можна автоматизувати за допомогою програмного забезпечення. Одною з найбільших переваг при автоматизації та комп'ютеризації виконання певних дій, на виробництві чи при наданні послуг є те, що людський фактор зменшується до мінімуму, а він, як відомо, є основною причиною помилок, збоїв та нещасних випадків.

В залежності від роду завдань, які необхідно вирішувати, було створено багато різних видів і підвидів мов програмування, кожна з яких здатна виконувати ті чи інші завдання, та керувати різними приладами чи пристроями. Кожна з мов виникла внаслідок чіткої її необхідності.

Система Windows збагатила і вдосконалила інструментальні засоби мов програмування високого рівня Basic, Turbo Pascal, C++ графічним інтерфейсом. В результаті ми отримали сучасні технології візуального програмування: Visual Basic, Borland Delphi, Borland C++.

Система Delphi з’явилася на ринку програмних продуктів у 1995р. Роботи проводилися на фірмі Borland International, головний архітектор Delphi – Андерс Хейлсберг – розробник першого компілятора Turbo Pascal у 1983р.

Delphi поєднує в одному середовищі високопродуктивний компілятор з мови, візуальні механізми програмування та інструменти створення проектів.