Вибір, проектування і розрахунок електроприводу теплогенератора ТГ-2,5 для застосування на птахофрмі
13

швидкістю електричного двигуна. Він перекачує повітря  у систему топкового баку і на виході системи ми маємо підігріте до технологічних потреб повітря.

 

2.3 Опис роботи функціональної схеми установки (агрегату)

 

Функціональна схема схема, що роз'яснює певні процеси, що відбуваються у певних функціональних ланцюгах виробу (устаткування) чи у виробі (устаткуванні) в цілому.

Функціональна схема містить інформацію про способи реалізації пристроєм заданих функцій. За такою схемою можна визначити, як здійснюються перетворення і які для цього необхідні функціональні елементи. Кожен функціональний елемент містить лише ті входи і виходи, які необхідні для його коректної роботи. Дана схема розробляється на основі структурної схеми для кожного блоку, в результаті з окремих функціональних елементів складається загальна функціональна схема об'єкту.             

H:\схема.JPG

ПрП – програмний пристрій, реле часу; КП – керуючий пристрій, магнітний пускач;  ВП1 – виконуючий пристрій, електричний двигун; ВП2 – виконуючий пристрій, трансформатор, діод ний міст; ОК1 – об’єкт керування, вентилятор;    ОК2 – об’єкт керування, пальник.

 

Рисунок 2.3 Функціональна схема теплогенератора ТГ-2,5