Теоретичні основи стрільби. Підготовка стрільби і управління вогнем
3

Вступ

Сучасний загальновійськовий бій ведеться об’єднаними зусиллями всіх військ, які беруть участь у ньому, із застосуванням ракетних військ і артилерії, танків, бойових машин піхоти, засобів високоточної зброї, авіації та іншого озброєння і військової техніки.

 

Ракетні війська та артилерія є головною вогневою міццю Сухопутних військ. Їх бойові можливості дозволяють успішно вирішувати завдання надійного вогневого ураження противника, що є сприятливою передумовою його повного розгромлення.

 

Для досягнення цієї мети офіцери ракетних військ і артилерії повинні досконало знати і практично застосовувати теоретичні знання та навички зі стрільби і управління вогнем. Знання, уміння та практичні навички, що набуваються ними під час вирішення навчальних завдань, надають їм можливості стати компетентними, професійно грамотними як у мирний, так і у воєнний час.

Навчальна дисципліна „Стрільба та управління вогнем артилерії” займає провідне місце у підготовці спеціалістів для наземної артилерії Сухопутних військ. Відповідно до програми підготовки студентів повинна відповідати таким вимогам до обсягу знань і практичних навичок:

Знати:

-        положення Правил стрільби і управління вогнем і Курсу підготовки артилерії;

 

-        підготовку стрільби артилерії, способи розрахунку установок для стрільби, способи пристрілювання, порядок і правила стрільби на ураження різних цілей;

 

-        організацію топогеодезичної, метереологічної і балістичної підготовки стрільби.