Товарознавчо-експертна оцінка якості будівельних матеріалів мінерального походження, їх митне оформлення (за матеріалами ТзОВ «Атлант-Стиль»)
89

Товари, вказані у коментарі, що ввозяться в Україну згiдно з мiжурядовою угодою України з державами ЄАВТ оподатковуються ввізним митом за зменьшеними ставками. (Cтавка              0 %. Діє              з 01.01.2015)

Відповідно до положень Закону України від 28.12.2014 року № 73-VIII тимчасово, строком на 12 мiсяцiв, з товарiв, що ввозяться на митну територiю України у митному режимi iмпорту, незалежно вiд країни походження цих товарiв та укладених Україною угод (договорiв) про вiльну торгiвлю справляється Додатковий iмпортний збiр.

Нараховані суми додаткового iмпортного збору включаються до бази оподаткування податком на додану вартiсть імпортних товарів. Cтавка              5%

(Дієз 26.02.2015 до 25.02.2016)

Податок на додану вартiсть - непрямий податок, який нараховується та сплачується вiдповiдно до норм роздiлу V Податкового кодексу України.

Об'єктом оподаткування (див. статтю 185 Податкового кодексу України) є операції платників податку з:

ввезення товарів на митну територію України в митних режимах імпорт або реімпорт, в тому числі постачання товарів з-під митних режимів магазину безмитної торгівлі, митного складу або спеціальної митної зони для їх подальшого вільного обігу на території України;

вивезення товарів у митному режимі експорту або реекспорту, в тому числі постачання товарів, які перебувають у вільному обігу на території України, до митних режимів магазин безмитної торгівлі, митний склад або спеціальна митна зона.

При ввезенні товарів на митну територію України базою оподаткування є договірна (контрактна) вартість, але не менша митної вартості цих товарів, з урахуванням мита та акцизного податку, що підлягають сплаті, за винятком податку на додану вартість, що включаються до ціни товарів згідно із законом (див. статтю 190 Податкового кодексу України). Cтавка              20% (Діє з 01. 01. 2011)