Викиди при випуску чавуну з доменної печі
3

РОЗДІЛ 1

ОГЛЯД НАУКОВОЇ ЛІТЕРАТУРИ

 

 

1.1 Технологія виробництва чавуну

 

Технологія виробництва чавуну - складний процес, що складається з безлічі етапів , які мають певну послідовність [1].

Постачальник постачає сировину Саморозвантажний вагонами на розвантажувальну естокади яка передає сировину на поле рудного двору

Вагоноперекидачі передають сировину на бункерну естокади. Подача вихідних матеріалів  на засипний апарат має також свій етап:

-       з бункера ськипами залізна руда, окатиші, марганцева руда надходить на засипний апарат;

-       з бункера транспортерами кокс надходить на засипний апарат.

-       з аглофабрики ськипами агломерат надходить також на завантажувальний апарат.

За допомогою засипного апарату кокс, залізна руда, агломерат, марганцева руда надходить на колошниковий пристрій, який передає вихідну сировину в шахту де відбуваються хімічним перетворенням і основний процес окислення і відновлення під дією плавки і горіння. Фурмені пристрої подають паливо в піч, яке активно бере участь в процесі горіння. Повітродувні машини , подають повітря на повітрянагрівальні пристрої, які нагріваються за рахунок охолодження насадки. Насадки нагрівають за рахунок горіння газу, який надходить за рахунок газоподавальних пристроїв. У процесі плавки, відбуваються безліч хімічних реакцій, і в результаті суміш стікає в горн, де спеціальним чином розподіляється на чавун і шлак, які виводяться через льотки і стікають по жолобу на розливні машини.