Розробка локальної мережі для інтернет-кафе + Доповідь
43

Для локалізації несправностей, що виникли при встановленні (заміні) мережевого адаптера, необхідно перевірити декілька параметрів:

1) несправність може бути викликана несправністю апаратної частини мережевого адаптера, самого комп’ютера, концентратора або мережевого кабеля;

2) несправність може бути результатом неправильного налаштування адаптера (портів, переривань).

Мережеві адаптери, як правило, мають світлодіодний індикатор. Якщо в процесі роботи він світиться, це означає, що мережева карта здатна вести обмін даними з концентратором (більшість концентраторів також мають світлодіодну індикацію для кожного свого порта). В іншому випадку, потрібно витягнути адаптер і вставити його в інший слот на материнській платі. Крім того, варто скористатись діагностичними програмами, які також поставляються з мережевими картами.

Результатом некоректної роботи мережевого адаптера можуть бути:

– помилки FCS (послідовність перевірки кадру – використовуються для перевірки цілісності кадру);

   – формування кадрів, не доповнених до стандартної довжини (якщо розмір кадру не кратний 8) – виникають в результаті дії електромагнітних коливань або колізій;

– формування кадрів-карликів, довжина яких менше 64 байт;

– гігантські кадри – їх розмір перевищує 1518 байт.

Оскільки в комутаторі сходяться кабелі від багатьох робочих станцій мережі, то досить важко визначити причину несправності, пов’язаної з комутатором. Наприклад, в мережі є станція, яка не може взаємодіяти з мережею. Причиною цієї проблеми може бути порт комутатора або кабель. Необхідно здійснити наступні кроки:

– візуальна перевірка комутатора (світлодіодних індикаторів);