Розробка локальної мережі для інтернет-кафе + Доповідь
7


І  ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА МЕРЕЖІ ТА ВИМОГИ ДО НЕЇ

 1.1 Аналітичний огляд існуючих рішень з питань побудови комп’ютерних мереж.

З моменту винайдення локальних мереж, вони постійно вдосконалювалися, розширювали свої можливості відповідно до стандартів з якими вони працюють. Це призвело до появи різних видів мереж, які відрізняються за певними ознаками. Розглянемо деякі з них [1].

Ethernet – проста, надійна, дешева та ефективна, має високу швидкість передавання даних і завдяки цьому стала найпоширенішою. В деяких розробках починають інтегрувати в материнську плату адаптери Ethernet. Перший лабораторний варіант Ethernet розробила фірма Xerox в 1975р. Перші версії призначені для коаксіального кабеля. Сьогодні ця мережа охарактеризована в стандартах 802.3 та 82, які також можуть використовувати виту пару та оптоволокно. Існує кілька типів кабельних з’єднань, їх маркують так: NNN Base-XX

Перші цифри характеризують швидкість передавання, Мбіт/с, символи ХХ – максимальну довжину сегмента в сотнях метрів або середовище передавання, Base – пряма немодульована передача. Мережа Ethernet звичайно складається з кількох шинних сегментів, сполучених за допомогою концентраторів (hub).

Дана технологія базується на методі доступу CSMA/CD – метод множинного доступу до середовища з прослуховуванням несучої та виявленням колізій. Колізія це момент передачі коли дві станції думають що лінія вільна, це призводить до спотворення сигналу. У випадку виявлення колізій передача повторюється до 16 раз.