Створення кондиціонера взамін К-25 С
63

Сконденсована волога стікає з поверхні повітроохолоджувача в піддон, звідки видаляється через водовідвідну трубку.

Повітря, охолоджене й осушене в повітроохолоджувачі, відсмоктується вентиляторним агрегатом і нагнітається в приміщення.

Для охолодження і осушення повітря здійснюється наступний холодильний цикл.

В трубках повітроохолоджувача відбувається кипіння парожідкостной суміші і перегрів пари хладону за рахунок тепла повітря, просочоючись через повітроохолоджувач. Пари хладону з повітроохолоджувача потрапляють в теплообмінник і, пройшовши через віддільника рідини, засмоктуються герметичним компресором. Компресор стискає пари хладону до тиску конденсації і нагнітає їх в конденсатори, де вони конденсуються, віддаючи тепло охолоджувальної води, що циркулює по трубках у середині конденсаторів.

З конденсаторів рідкий хладон через хладонові фільтр, теплообмінник і клапан запірний надходить в капіляри, де здійснюється дроселювання переохолодженого рідкого хладону від тиску конденсації до тиску кипіння. При цьому утворюється парожидкістна суміш, яка надходить в повітроохолоджувач.

В трубках повітроохолоджувача відбувається кипіння парожидкістної суміші і перегрів пари хладону. Надалі повторюється цикл, описаний вище.

У схему кондиціонера включено два датчика-реле тиску , що забезпечують захист компресора від аварійного стану по тискам нагнітання.

У режимі вентиляції включається в роботу тільки вентиляторний агрегат, що здійснює циркуляцію повітря в приміщенні без температурно-вологості його обробки.