Головний корпус.Ремонтно-будівельної дільниці
3

Вступ

 

Формування України, як держави з чітко визначеними соціальними і економічним спрямуванням зумовилось необхідністю реалізації відповідних дій та заходів у кожній галузі народного господарства, розробка яким вимагає не тільки розуміння сьогоднішньої ситуації, а й обєктивної оцінки тих процесів, що відбулися в останні 9 років.

Сьогодні на підрядному ринку працює близько 7 тис. будівельних ремонтних реставраційних організацій, в яких зайнято 764 тис. працюючих, 46% організацій обєднані в концерни, 86,4% підрядних організацій мають недержавну форму власності.

За рахунок усіх джерел фінансування будівельниками у минулому році освоєно 14,8 млрд.грн. капітальних вкладень, введені в дію основні фонди вартістю 14 млрд. грн..

Здано в експлуатацію 6,1 млн. м2 загальної площі житла. При цьому зросли об’єми спорудження житла підрядних способами та введення в експлуатацію.

Матеріали, вироби та технології, які прийшли з заходу, переконали нас в тому, що існуюча будівельна база потребує зупинки переснащення або диверсифікація. Нові українські та спільні з іноземними партнерами підприємства з випуску оздоблювальних матеріалів, сантехнічних приладів, які з’явилися в Україні останніми роками – ще один позитив сьогодні.

Сьогодні на цьому ряді об’єктів, де українські будівельники освоїли навісні технології та забезпечують якість робіт європейського рівня, реальна зарплата – перевищує середньостатистичну. Здебільшого це приміщення банків, офісів, магазинів, підприємств громадського харчування, цехів.

Українські будівельники показали, що можуть будувати швидко і якісно, все залежить від інвестиційних спроможностей замовника.