Еволюція балетного костюму від витоків хореографічного мистецтва до іі половини хх століття
3

 

ВСТУП

Актуальність теми Історія хореографічного мистецтва говорить про те, що становлення балету і перетворення балетного костюма відбувалися одночасно. Перші зерна того дієвого танцю, який ми бачимо сьогодні, були закладені в епоху Відродження Розвиваючись і змінюючи форми, балет одягав маски і знімав їх Звичайний побутовий костюм змінювався, щоб виразніше стали видні руху танцюючих, мінялася взуття Але одяг танцівників, як би химерна вона ні була, завжди тяжіла до одягу свого часу. Спочатку костюм з'явився для практичних цілей - захищати тіло від сонця і негоди, і вже в давнину люди звернули увагу на виразні можли: заявляти то про здатність і багатство, то про войовничу силу і могутність, тобто характеризувати в тій чи іншій мірі соціальний статус людини . Протягом всієї історії костюм завжди відображав характер і стиль епохи - від природної свободи і елегантності раннього відродження до форм бароко. Впрямую це стосується і сценічного костюма в балеті.

Мета даної роботи є опис комплексного підходу до вивчення балетного костюму, низку допоміжних та корегуючих виразних засобів, які доцільно включати під час створення балетної вистави .

Проте відсутні науково-методичні розробки, які б висвітлювали всі аспекти створення балетного костюму. Тому дана проблема є особливо актуальною і потребує детального дослідження та висвітлення.

Обєкт дослідження особливості еволюції балетного костюму від витоків хореографічного мистецтва до ІІ половини ХХ століття.

                  Предметом є використання педагогом методів та прийомив науково-дослідницької роботи .

Відповідно до мети дослідження нами були визначені такі завдання :

  1. Розглянути  походження костюма
  2. Визначити балет як мистецтво
  3. Проанализувати  роль балетного костюма в мистецтві сцени