Дослідження процесу управління якістю діяльності підприємства кп «жео»
3

ВСТУП

 

Актуальність теми дослідження. Дослідження різних систем управління якістю дозволяють зробити основний висновок, що якість продукції і послуг є результатом взаємодії органів державного управління, підприємств і організацій. Таким чином, стандарти якості продукції та послуг повинні характеризуватися кінцевими параметрами. Споживача цікавить стійка і стабільна якість продуктів або послуг.

Успіх вирішення проблеми якості, багато в чому визначає якість життя, як країни, так окремих споживачів.

Житлово-експлуатаційне господарство є однією з найбільш значущих підсистем соціально - економічної системи міста, що виявляє істотний вплив на всі сторони життєдіяльності суспільства. Якість і вартість послуг житлово - експлуатаційного комплексу є основними і першорядними факторами життєзабезпечення населення. Доступність послуг житлово - експлуатаційного комплексу на рівні мінімальних соціальних стандартів для всіх членів суспільства, нарівні з такими умовами, як забезпеченість продуктами харчування, житлом і ін.., є визначальним чинником у системі забезпечення стабільності та сталого розвитку і характеризує якість життя.

Змістовною стороною проблеми дослідження є відсутність ефективних механізмів управління якістю житлово - комунальних послуг, що забезпечують баланс інтересів суб'єктів економічних взаємовідносин ринку.

Такі механізми недостатньо опрацьовані, особливо на муніципальному рівні управління розвитком даної сфери, що вимагає проведення додаткових досліджень у цій галузі для наукового опису і обґрунтування методів удосконалення і розвитку механізму управління якістю послуг житлово-експлуатаційного підприємства.

Вагомий внесок у розроблення теорії ефективного удосконалення управління якістю зробили зарубіжні вчені: У. Демінг, Дж. Джуран, К. Ісікава, Ф. Кросбі, Г. Тагуті, А. Фейгенбаум. Питання вдосконалення управління якістю