Кредитоспроможність підприємства та напрямки її підвищення за сучасних умов господарювання ДП «Ясінянське лісомисливське господарство»
2

теоретичних аспектів методології проведення оцінки кредитоспроможності при визначенні рівня кредитного ризику на підприємстві.

Відповідно до мети курсової роботи поставлено наступні завдання:

  1.              Визначення сутності та значення управління кредитоспроможністю.
  2.              Визначення методик оцінки кредитоспроможності.
  3.              Оцінка управління кредитоспроможністю.
  4.              Оцінка впливу факторів на інтегральний показник кредитоспроможності.
  5.              Визначення основних проблем та недоліків та надання пропозицій щодо підвищення кредитоспроможності.

Що ж до структури курсової роботи, то вона містить в собі вступ, три розділи, висновки та пропозиції, список використаних джерел і додатки.

У першому розділі розкрито суть та значення  кредитоспроможності та проаналізовано методику оцінки кредитоспроможності.

Другий розділ містить загальну характеристику ДП «ЯЛМГ», проаналізовано стан управління кредитоспроможністю із зазначенням позитивних та негативних факторів, що вплинули на результат, оцінку впливу факторів на інтегральний показник кредитоспроможності.

У третьому розділі даної курсової роботи наведені основні проблеми та недоліки управління кредитоспроможністю із зазначенням шляхів покращення рівня ділової активності.

Інформаційною базою для написання курсової роботи являє собою фінансова звітність ДП «ЯЛМГ».

Під час написання курсової роботи були використані наступні методи та прийоми: вертикальний аналіз, горизонтальний аналіз, метод системи коефіцієнтів, факторний аналіз (спосіб ланцюгової підстановки), а також методика НБУ, щодо визначення кредитоспроможності

Зокрема, в працях таких провідних науковців як Кірейцев Г.Г., Ковалев В.В., Круш З.А., Цал-Цалко Ю.С., Шеремет О. О., Єпіфанов, А. О., Любенко, Н.В., Тиводар Т.М., Чайковський Я.В.