Ескізний проект інтер’єру кімнати для хобі у міській квартирі. Симетрія
11

10

економічним і культурним занепадом в житті європейського суспільства, в інтер'єрах практично не залишилося місця класичним римським стилем. Готику найкраще висловлюють кафедральні собори і їх стрілчасті арки, вітражні вікна і релігійні символи - саме такий стиль домінував в Середні століття в художніх уявленнях. Незважаючи на політичне і релігійне протистояння, поширювався іслам, він справив значний вплив на культуру - так, активно використовувалися геометричні орнаменти і мозаїки в обробці підлоги і стін, а в деяких випадках - також і меблів. Особливо це стосувалося таких регіонів, як Північна Африка, Іспанія та Східна Європа. Основою архітектури в ті часи були укріплені міста і феодальні замки - таким чином, було велике вплив закритого простору. Воно було або надмірно тісну і переповнене людьми, або ж занадто просторе і продувається у всіх напрямках. Меблювання відрізнялася мізерністю - скрині, столи, табурети, лави і деякі інші предмети інтер'єру.

Що стосується текстилю в інтер'єр, то він служив скоріше, не красі, а для комфорту і захисту - штори, наприклад, захищали від вітрів і протягів, які постійно гуляли коридорами середньовічних замків, і не були вишуканим витонченим декором приміщень. У середньовіччя виникли такі стилі в дизайні інтер'єрів як готичний, романський, штауфенскій, рання англійська, районан.

Наступний етап у розвитку історії інтер'єру - «Новий час», це період з 15 століття до 19. До епохи Нового часу відноситься величезне число стилів, цей час - час зародження ренесансу і готики, бароко і рококо, класицизму і еклектизму, знаменитого Вікторіанського стилю в інтер'єрі. Кожен з них має свої відмінні властивості і риси.

Ренесанс і початок епохи відродження - це період між 1400-м і 1600-м роками, його характеризує відроджений класичний декор приміщень. Історія дизайну інтер'єрів на цьому етапі цікава тим, що художники практично перестали цікавитися релігійною символікою і стрілчастими арками - тепер