Ескізний проект інтер’єру кімнати для хобі у міській квартирі. Симетрія
15

14

Аналог №1 (ДОДАТОК 1-2, МАЛЮНОК 1-3)

Кімната, що зображена на аналозі, знаходиться у сучасній багатоповерховій міській квартирів. Цей будинок збудований у центрі міста тож квартири в ньому великої площі. Кімнати в квартирі великі, просторі. За допомогою величезних вікон у кімнату потрапляє яскраве, сонячне світло. Масштабність вікон дозволяє якомога краще освітити кімнату в день. Територія приміщення являє собою загальний простір, який поділений на відповідні зони:

-         зона крою;

-         зона шиття;

-         місце для творчості;

-         комп’ютерний стіл;

-         зона збереження матеріалів.

Кімната великого розміру, тож рохідність між столами та шафою достатня, що дозволяє вільно рухатися. Посеред кімнати стоїть великий стіл, який може виконувати декілька функцій. Поверхня столу служить для крою. Ніжки столу виконані у вигляді полиць на яких зберігається тканина та інші матеріали для шиття. Також на полицях стоять металеві відра які є оригінальним вирішенням зберігання матеріалів замість типових шухляд. Під стінами розташовані інші меблі: шафа, тумби, комп’ютерний стіл, маленький журнальний столик, стіл для шиття. На стінах висять різноманітні «handmade» зображення та картинки з гаслами мотивації.

Щодо ергономіки в інтер’єрі: немає нічого зайвого, що могло б заважати кравчині шити, робоче місце не завалене зайвими предметами, всі вони мають своє належне місце, організація робочого місця забезпечує необхідну оглядовість.

При вході у кімнату найяскравішим предметом є стіл, що знаходиться посеред кімнати. Його висота підлягає ергономічним вимогам  для виконання крою чи розрізання тканини.