Ескізний проект інтер’єру кімнати для хобі у міській квартирі. Симетрія
7

6

людини. Необхідно знайти рід діяльності «для душі», якому з радістю можна присвятити вільний час.

Тож, хобі - це захоплення, певна діяльність, яка приносить захопленій людині моральне задоволення, робить її життя більш насиченим і цікавішим. Крім цього, хобі сприяє самореалізації особистості, розширює її кругозір, допомагає впоратися зі стресом і знайти нових друзів. Дуже часто хобі стає значною частиною життя людини і має для нього дуже велике значення.

Для виконання курсової роботи було обрано таке хобі як шиття, рукоділля. Шиття - це загальна назва для декількох видів рукоділля, включаючи вишивання, квіллінг, аплікацію, печворк. Переглядаючи іноземні зображення кімнат, які облаштовані з великим смаком спеціально для тих, хто шиє, стає сумно від усвідомлення того, що в Україні майстрині часто свого кутка не мають, що вже говорити про цілу кімнату. Так, на Заході багато хто живе в своїх будинках і виділити невеликий куточок для себе не так вже й складно, а тим більше, якщо швачка професіонал.

Дизайн інтер’єру для хобі також відіграє значну роль у оздобленні квартири. Коли людина потрапляє до кімнати де на стінах в рамках висять різноманітні, рідкісні, засушені метелики чи інші комахи, спеціально облаштоване робоче місце, відразу стає зрозумілим, що людина займається ентомологією. Тож і для шиття приміщення має бути відповідно оздоблене. На стін розміщені різні вишиті картини, а ще, вони можуть бути в’язаними. Також, якщо швачка має найперші швейні машинки, їх можна облаштувати у кімнаті таким чином що вони будуть виглядати як музейний експонат. Тож, потрапляючи у таку кімнаті відразу зрозуміло що це приміщення облаштоване для швачки.

Для такого хобі необхідно мати у квартирі чималий простір. Найкраще для цієї справи спеціально облаштувати усю кімнату, тому що людині незручно поєднувати, наприклад, зберігання документації у шафі з предметами і матеріалами для хобі – це заважатиме одне одному. Стіл для розкрою, дошка