Використання представників роду Thuja при створенні ландшафту приофісного скверу
9

Осінь розпочинається з переходу середньодобової температури через 15ºС в бік зниження, яке спостерігається на початку вересня. Тривалість осіннього періоду в середньому складає 70 днів. Перші осінні приморозки спостерігаються в першій декаді вересня.

 

2.2 Ландшафтний аналіз приофісного скверу

Буринський цукровий завод розміщений на північній околиці райцентру Буринь. Офіс цукрового заводу це основний контрольований вхід на його територію, також є допоміжний вхід компактно розміщений в центрі північної частини заводської території.

Приофісний сквер площею 0, 30 га має протяжність з заходу на схід 325 м, а з півночі на південь – 180 м. Він візуально об’єднує названі входи і офіс в єдине ціле та по задуму має бути своєрідною окрасою північної межі цукрового заводу.

Вулиця Лікарняна райцентру Буринь розділяє територію цукрового заводу від будівель приватного сектору північної околиці міста. Невеличка площа околиці прилягає до входу в сквер навпроти офісу заводу.

Візуальне обстеження скверу в 2006 році показало, що він знаходиться в занедбаному стані. Старенькі дерева та кущі потребували догляду, а деякі з них потрібно було якщо не одразу, то з часом вибракувати. Газонний покрив рідкий, без визначеної травосуміші та з великою кількістю бур’янів, елементарно простенькі квітники відсутні, загальний вигляд ландшафту в сквері вимагав значного покращення [19].

Про кількісний та якісний стан декоративної флори приофісного скверу свідчать дані табл. 1.

Територія скверу рівнинна, її поверхня  найменше була пошкоджена під час будівництва цукрового заводу. Ґрунтовий покрив скверу дозволяє в майбутньому розмістити в ньому сучасні ландшафтні комбінації декоративних дерев, кущів та ліан.