Організація і шляхи вдосконалення обліку будівельних матеріалів
19

На ім. Б.Хмельницького с. Четвертинівка бухгалтерський облік майна і результатів своєї роботи ведеться методом подвійного запису господарських операцій згідно із Планом рахунків бухгалтерського обліку, введеного в дію з 1 січня 2000 року із застосування журнально-ордерної форми обліку.

Журнально-ордерна форма обліку в діяльності СТОВ ім. Б.Хмельницького передбачає, що облікові дані систематизуються в спеціальних регістрах - журналах-ордерах, які ведуться за кредитом бухгалтерських рахунків, та допоміжних до них відомостях, складених за дебетом рахунків. При такій формі обліку виключається багаторазовість записів і відбувається об`єднання статистичного та аналітичного обліків.

Бухгалтерський облік на СТОВ ім. Б.Хмельницького с. Четвертинівка здійснюється на підставі бухгалтерських документів. Для цього складено документообіг для раціональної організації бухгалтерського обліку, з відображенням руху первинних документів з моменту їх створення і до передачі в архів.

Контроль за дотриманням графіка документообігу здійснюється головним бухгалтером. Його вимоги щодо подання до бухгалтерії необхідних документів та відомостей є обов’язковими для всіх підрозділів і служб підприємства.

Документи зберігаються відповідно до встановлених термінів. Зберігання первинних документів та облікових реєстрів, що пройшли обробку і були підставою для складання звітності, а також бухгалтерських звітів і балансів, оформлення і передачу їх до архіву забезпечує головний бухгалтер.