Техно-хімічний контроль процесу виробництва штучної шкіри
2

Вступ

 

В умовах розвитку ринкових відносин в світі все більшої гостроти набувають проблеми, пов'язані з впливом на навколишнє середовище. Зокрема, питання оцінки завдається їй збитків та оцінки ризику від цієї шкоди встають як перед самими природокористувачами, так і перед державними інститутами, які проводять контроль, приватними і громадськими організаціями.  Новий економічний порядок характеризується необхідністю впровадження нових еколого-економічних понять, таких, як екологічний аудит, а також перегляд ролі і значення старих економічних інструментів у державній політиці.  Закон «Про охорону навколишнього середовища» визначає екологічний аудит як незалежну, комплексну, документовану оцінку дотримання суб'єктом господарської й іншої діяльності вимог, у тому числі нормативів і нормативних документів, в області охорони навколишнього середовища, вимог міжнародних стандартів і підготовку рекомендацій з поліпшення такої діяльності.

Дана робота, присвячена виявленню можливостей використання відомостей, отриманих при екологічному аудиті, для зниження екологічного ризику, при виборі природоохоронних заходів, а також для підвищення ефективності застосування економічних інструментів у галузі виробництва штучної шкіри.

  Прогрес людства, супроводжується не тільки зростанням потреб кожної людини, але і виникненням складних екологічних проблем, неминуче призводить до браку природної сировини, що перш за все створило проблеми у виробництві взуття та одягу. Відповіддю цивілізованої людини стала розробка та організація промислового виробництва штучних шкір. Штучні шкіри представляють собою складні багатокомпонентні композиційні матеріали різноманітного призначення і складу.

Сьогодні ця область полімерної науки і технології продовжує активно розвиватися. Отримані в даний час результати дозволили фактично вирішити