Організація та методика аудиту
7

Перевіряються  вимоги по заповненню касових документів ,де касир зобов’язаний повернути документи до бухгалтерії для належного їх оформлення.

По завершенні операцій касир зобов’язаний підписати усі прибуткові та видаткові касові ордери, а ті документи, які до них додаються, погасити штампом або надписом: на прибуткових документах – “отримано”, а на видаткових -  “оплачено”, вказавши дату.

Аудитор  перевіряє як реєструються бухгалтерією в журналі реєстрації прибуткові та видаткові касові документи.

Після реєстрації касові ордери  повинні передаватися бухгалтером в касу підприємства для виконання.

Аудитор повинен перевірити всі факти надходження і вибуття готівки на підприємстві ,які відображаються в касовій книзі.

Готівка в касі може зберігатись тільки в межах ліміту залишку готівки – граничної суми грошових коштів, встановленої установою банку, яка може залишатись в касі підприємства на кінець робочого дня.

Вся готівка понад суми встановлених лімітів підприємства повинна здаватись для зарахування на поточний рахунок у порядку та в строки, встановлені і узгоджені з установою банку, в якому відкритий поточний рахунок. У випадку, якщо підприємству ліміт не встановлений, вся наявна в його касі на кінець дня готівка вважається понадлімітною, і повинна здаватись в банк.

 

 

2. Методика і способи перевірки витрат грошей

 

 

Аудит грошових коштів уявляє собою перевірку здійснення підприємством операцій, пов'язаних з обігом готівки з метою встановлення правильності їх проведення у відповідності з діючим законодавством України.