Облік платників податків як функція органів державної податкової служби
39

- журнал реєстрації довідок про взяття на облік платників податків за ф. №14-ОПП;

- повідомлення про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням за ф.№18-ОПП.

Порядок обліку платників доповнено також новим додатком-журналом обліку повідомлень про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням за ф.№19-ОПП.

 

 

3.2. Реалізація принципу «єдиного вікна»

 

 

 

Згідно з дорученням Президента України та уряду органами державної влади в 2005-2007 роках вживались заходи щодо створення сприятливих умов для розвитку підприємницької діяльності, спрощення реєстраційних та дозвільних процедур, досягнення в регуляторній діяльності узгодження інтересів держави та суб’єктів господарювання.

Відповідно до п.11 ст.3 Указу Президента України  від 24.11.2005 р. 31648/2005 «Про рішення Ради нацбезпеки і оборони України від 29.06.2005 р «Про заходи щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні» та від 28.10.2005 р. «Про заходи щодо утворення гарантій та підвищення ефективності захисту права власності в Україні» державні органи зобов’язані забезпечити процедури реєстрації та взяття на облік суб’єктів господарювання за принципом, що не перевищує доби з моменту подання відповідних документів.

Нині реально досягнуто якісного покращення технології реєстрації, що дасть змогу в подальшому підняти рейтинг України порівняно з іншими країнами світу відносно формування умов для розвитку бізнесу.