Облік платників податків як функція органів державної податкової служби
9

Мінюст України та його органи здійснюють реєстрацію об’єднань  громадян, благодійних організацій, політичних партій, творчих спілок та їх територіальних осередків, адвокатських об’єднань, торгово-промислових палат, бірж, інших установ та організацій, визначених законом, та видають свідоцтво про державну реєстрацію у відповідному виконавчому комітеті міської ради міста обласного значення або у районній, районній у містах Києві та Севастополі державній адміністрації за місцем знаходження юридичної особи.

Місцезнаходження юридичної особи - це адреса органу або особи, яка відповідно до установчих документів юридичної особи чи закону виступає від її імені.

Місце проживання фізичної особи - житловий будинок, квартира, інше приміщення, придатне для проживання в ньому у відповідному населеному пункті, в якому фізична особа проживає постійно, переважно або тимчасово, що знаходиться за певною адресою, за якою здійснюється зв'язок з фізичною особою-підприємцем.

 

 

1.2. Державна реєстрація та реєстрація змін до відомостей про юридичну особу

 

 

Юридична особа повинна мати своє найменування, яке містить інформацію про її організаційно - правову форму (крім органів державної влади, органів місцевого самоврядування, органів влади Автономної Республіки Крим, державних, комунальних організацій, закладів та установ) і назву.

Засновник юридичної особи можуть зареєструвати найменування юридичної особи строком на два місяці, а для відкритих акціонерних товариств - на дев’ять місяців.