Поняття, мета та основні завдання управління запасами. Завдання аналізу використання матеріальних запасів
25

3. Власник міні-пекарні обдумує, як відобразиться на доходах підприємства виробництво хлібу за новим рецептом.

Рішення

1. Механік ділянки цеху вирішує, проводити профілактичний ремонт обладнання щомісячно чи через кожні два місяці.

В забезпеченні найбільш ефективного  використання обладнання важлива роль належить ремонтному господарству. Ремонт дає можливість усунути фізичний знос і втрачені в ході експлуатації деякі параметри, а модернізація компенсує моральний знос обладнання.

Ефективна організація проведення ремонтів не тільки забезпечує роботоспроможність обладнання, але і впливає на результати виробничої діяльності підприємства.

Характер діяльності ремонтного господарства визначає його завдання здійснення технічного обслуговування і ремонту всього обладнання підприємства;планування всіх робіт по технічному обслуговуванню і ремонту обладнання;системи техобслуговування і ремонту обладнання.

Всі роботи на підприємстві по підтримці обладнання в робочому етапі діляться на: техобслуговування і ремонт. Організація ремонтного господарства підприємства базується на системі ППР (планово-попереджувальних робіт). Це являє собою сукупність організаційно-технічних міроприємств по надзору, доглядом, обслуговуванням і ремонтом обладнання, які проводяться по плану у визначених об’ємах і в визначенні строки з метою попередження аварій і підтримки обладнання в постійному технічному стані.

Система ППР включає техогляд і ремонт.

Техогляд – це комплекс операцій по підтримці роботоздатності обладнання і забезпечення його технічних параметрів в процесі експлуатації. Ці огляди здійснюються виробничими робітниками або черговими ремонтниками і передбачають наступні види робіт: заміна і поповнення мастил регулювання механізмів, удалення мілких неполадок, змазку поверхні, яка треться перевірку геометричної точності у відповідності з нормами