Облік паливно-мастильних матеріалів
51

-       іншого майна, набутого на підставах, не заборонених законодавством.

Воно здійснює володіння, користування і розпорядження належним йому майном відповідно до цілей діяльності.

В своїй діяльності підприємство керується цивільним та Господарським кодексом України, Законами України «Про господарські товариства», «Про власність» іншими законодавчими нормативним документами, що регулюють діяльність господарських товариств.[3.4]

ВАТ «ГППК «Альфа» самостійно може продавати, передавати, передавати безкоштовно, обмінювати, здавати в оренду юридичним особам та громадянам засоби виробництва та інші матеріальні цінності, відчужувати їх іншими способами.

Підприємство самостійно визначає перспективи свого розвитку, планує і здійснює свою діяльність, виходячи з попиту на продукцію. Матеріально-технічне забезпечення здійснюється через систему прямих угод з постачальниками. Реалізує свою продукцію і майно за цінами і тарифами встановленими самостійно або на договірних засадах.

Фінансова діяльність підприємства здійснюється на основі фінансових планів, які є частиною планів його господарської діяльності. Наслідки фінансової діяльності Товариства визначаються підсумками бухгалтерського звіту.

Прибуток, що залишається у підприємства після формування капіталів згідно з Положенням про капітали, які затверджуються загальними зборами учасників, надходить у розпорядження Товариства та розподіляється між учасниками у вигляді дивідендів, пропорційно до розміру їх часток у статутному капіталі Товариства.

Основним видом діяльності ВАТ «ГППК «Альфа» є розроблення гравійних та піщаних кар’єрів. Кар’єри ці знаходяться в смт.Першотравневе і видобуваються там нерудну сировину для чорної металургії, в основному це кварцити і побічна сировина – це щебінь.