Облік і аудит розрахунків підприємства по податках з бюджетом
95

податкова адміністрація, національний банк, Державне казначейство, Міністерства та інші центральні органи виконавчої влади в межах повноважень, передбачених законодавством.

ВАТ «Галицький МКК» є платником податку на додану вартість, податку на прибуток, податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин та механізмів, плати (податку) за землю, комунального податку та податку з доходів фізичних осіб. В цьому розділі дана характеристика кожного з цих податків, тобто об’єкт оподаткування, нарахування та сплата.

В другому розділі бакалаврської роботи  дана техніко-економічна характеристика ВАТ «Галицький МКК». Підприємство займається виготовленням молочних консервів, а точніше виготовляє згущене молоко в  жестяних баночках. Реалізує свою продукцію як на території України, так і в країни далекого та близького зарубіжжя.

Підприємство згідно вимог чинного законодавства здійснює синтетичний та аналітичний облік по податках. Для цього до синтетичного рахунку 641 «Розрахунки за податками» підприємство відкрило по цих податках аналітичні субрахунки 6411 «Розрахунки з ПДВ»,6412 «Розрахунки з податку на прибуток»,6413 «Розрахунки з податку на землю»,6414 «Розрахунки з податку за транспорт»,6415 «Розрахунки з ПДФО»,6416 «Розрахунки за комунальним податком».

По кожному з цих податків згідно вимог відповідних Законів України підприємство звітується перед податковою інспекцією про нарахування та сплату цих податків. Звітність підприємства складається зі складання декларацій та розрахунків по відповідних податках. Тому в даному розділі дана характеристика звітності по кожному з цих податків.

Практичне значення дослідження обліку та аудиту розрахунків підприємства по податках полягає в подальшому застосуванні вивченого питання теми бакалаврської роботи на практиці, тобто в роботі бухгалтера на підприємствах.