Облік і аудит розрахунків підприємства з робітниками по заробітній платі
55

виводить залишок грошей у касі на наступне число і передає бухгалтерії як звіт касира другий відривний ордери (копію залишків у касовій книзі за день) з прибутковими касовими ордерами і видатковими документами під розписку в касовій книзі.

Видача грошей з каси, не підтверджена розпискою одержувача у видатковому документі, залишку готівки в касі не приймається. Ця сума вважається нестачею і стягується з касира.

Готівка, не виправлена прибутковими касовими ордерами, вважається надлишком каси і зараховується в доход підприємства.

 Постанова Кабінету Міністрів України №571 від 27.04.98р. «Про обчислення розміру допомоги по тимчасовій непрацездатності» визначає порядок нарахування цієї допомоги з урахуванням загального трудового стажу працівника, методику нарахування,як враховуються гарантії та пільги при цьому.

Постанова Кабінету Міністрів України від 28.03.1997 р. № 278 «Про затвердження Списку сезонних робіт і сезонних галузей» затвердила список сезонних робіт і сезонних галузей для лісового промисловості і лісового господарства, відпочинку та транспортно-дорожного комплексу[29,c.6].

Окремі питання соціального захисту громадян, передбачені Законом України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” від 04.07.1997 р.

Умови роботи за сумісництвом регулюються постановою Кабінету Міністрів України від 3 квітня 1993 р. № 245 “Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій і Положенням про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, затвердженим наказом Мінпраці, Мінюсту і Мінфіну України від 28 червня 1993 р. № 43

Законодавство про працю встановлює високий рівень умов праці.

Але проголошені закони не можуть забезпечити вирішення економічних проблем, однією з найважливіших з яких є гідна людини заробітна плата.